Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det siger erhvervs-og vækstminister Ole Sohn (SF) i et skriftligt svar til Bloomberg News.
- Jeg har svært ved at forestille mig, at det er et godt forretningsmæssigt træk, siger Ole Sohn til det amerikanske nyhedsbureau og fortsætter:
- Min forventning ville være, at kunderne ville gå rimeligt hurtigt. Nogle banker har stadig behov for at tiltrække kunder for at adressere deres indlånsunderskud.
Negative indlånsrenter er på tegnebrættet, og nogle større kunder må allerede bøde for at have penge på bankbogen, skrev Bloomberg News allerede onsdag.
- Det er under overvejelse i nogle banker. Om det rent faktisk sker, kan vi ikke forudse, sagde cheføkonom Niels Storm Stenbæk fra Finansrådet, bankernes interesseorganisation, onsdag til det amerikanske nyhedsbureau.
Danske Bank og svenske SEB er allerede begyndt at kræve negative renter hos nogle større kunder.
- Vi vil ikke lade professionelle ramme os med arbitrage (spekulation i renteforskelle, red.). Hvis de lader store beløb stå på kontoen, afhængig af kunden og om det er et stort beløb, vil der være negativ rente, lød det fra Jens Peter Neergaard fra Danske Bank over for Bloomberg News. For almindelige kunder er Danmarks største bank dog ikke klar til at tage skridtet endnu.
Jyske Bank afviste også over for bureauet at have planer om negative renter på indlån.
Bankerne er under pres, fordi Nationalbanken har sænket sin indlånsrente til minus 0,2 pct. i et forsøg på et fastholde kronens kurs over for euroen. Derfor må banker betale for at have større beløb stående i centralbanken.