Softwarehus neddrosler i Danmark

Det nordjyske softwarehus Wirtek er efter endnu et stort underskud på vej til at neddrosle sine danske aktiviteter.

Det nordjyske softwarehus Wirtek har fået så store krise-knubs, at selskabet nu neddrosler sine danske aktiviteter til et minimum.

Der bliver blot en lille salgsafdeling tilbage i Danmark, når en række besparelsesforanstaltninger er gennemført i løbet af første halvår i år. Til gengæld venter Wirtek, at virksomhedens rumænske datterselskab vil fortsætte sin positive udvikling. Det er her Wirteks fremtid først og fremmest ligger.

Fremover vil Wirtek først og fremmest fungere som konsulenthus, der tilbyder softwareudvikling og produkttests inden for indlejret software, trådløse produkter og medicoprodukter.

De sidste to års negative udvikling har kostet selskabet mere end 20 mio. kr. Indeholdt i besparelsesplanen er, at Wirtek rykker tilbage til udviklingsparken Novi i Aalborg, hvor det hele begyndte. Samtidig vil nordjyderne forsøge at fremleje et større lejemål i Birkerød, som man tidligst kan komme ud af i foråret 2010.

I 2008 var der gennemsnitligt 75 medarbejdere i virksomheden hovedparten i Rumænien.

De omsatte for godt 24 mio. kr. Bundlinjen gav et minus på små otte mio. kr. For i år forventes en omsætning betydeligt under 2008-niveauet.