Software-komet satsede sine sparepenge

Skrækken for at ende i samme uheldige gældssituation som sin far betød, at Ricki Sørensen for to år siden kun turde satse egne penge på sin softwaredrøm.

Ricki Sørensen, ejer af Pandisign. Fold sammen
Læs mere

Softwarebranchen er speciel. Som iværksætter kan man nemlig i nogle tilfælde komme ud over rampen alene med en god ide, knowhow og hårdt arbejde.

Det har 26-årige Ricki Sørensen, der står bag Frederiksberg-virksomheden Pandisign, der udvikler og designer systemer for kunder, oplevet. Han valgte bevidst den mindst risikofyldte vej, da han for to år siden tog springet og satsede sparepengene på at gøre Pandisign til sin fuldtidslevevej.

Springet endte med at give afkast, og han står i dag i spidsen for en fremadstormende forretning, der har en månedlig omsætning i nabolaget af de 200.000 kroner og 18 medarbejdere. Men det har været hårdt at komme til det punkt.

»Det første år var sindssygt hårdt. Jeg arbejdede måske 18 timer om dagen. I dag er jeg glad for, at jeg gjorde det på den måde,« siger han.

Ricki Sørensen havde et skrækeksempel i baghovedet, da han valgte at søsætte sit eget projekt. Hans far var blevet tvunget til at sælge sin restaurant med et stort tab til følge, og det havde efterladt ham i stor gæld. Den situation ville Ricki Sørensen ikke risikere at ende i, og derfor tog han beslutningen om kun at bruge egne midler og så ellers bare knokle for at få forretningen op at stå.

Og erfaringerne mener han, at andre iværksættere kan lære noget af. Specielt inden for softwarebranchen – men også generelt. For det lærte ham at fokusere, og så lærte det ham noget om virksomhedsdrift.

Derudover klædte indsatsen ham på til den fase, Pandisign er i nu, hvor menuen står på vækst og ansættelser.

»Jeg har lært alle facetterne af virksomheden, så jeg er i dag ret tryg ved at give opgaver videre, fordi jeg ved, præcis hvad de indebærer. Hvis jeg havde ansat folk til det fra starten, så ville jeg ikke vide, eksempelvis hvordan man bogførte og ordnede et salg. Det har jeg været nødt til at gøre selv,« siger Ricki Sørensen.