Softbank køber robotselskab af Google

Den japanske telekoncern Softbank er ved at overtage robotudvikleren Boston Dynamics, som primært udvikler militære robotter, for omkring 100 mio. dollar (664 mio. kr.). Det skriver Financial Times.

Softbanks stifter, Masayoshi Son. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCK ROBICHON

Overtagelsen sker i forbindelse med Softbanks nylige lancering af en teknologifond med 93 mia. dollar (617,6 mia. kr.) under forvaltning.

Boston Dynamics er kendt for udviklingen af dyrelignende robotter, som blandt andet er til militærbrug. Boston Dynamics blev købt af Google i 2013, men blev sat til salg sidste år, da søgegiganten vil fokusere på selvkørende biler.

»Intelligente robotter bliver en central drivkraft i næste stadie af informationsrevolutionen, og Marc Raibert og hans team hos Boston Dynamics er de klare ledere indenfor avancerede, dynamiske robotter,« udtalte Softbanks stifter, Masayoshi Son, ved annonceringen af handlen.

Boston Dynamics har haft svært ved at tjene penge på sine robotter, men ser et enormt potentiale indenfor byggeri og logistik på kort sigt og ældrepleje på lang sigt.

Softbanks aktie steg fredag 7,4 pct. til sit højeste niveau siden år 2000, delvist drevet af en opjustering fra internethandelsgiganten Alibaba, som Softbank er delvis ejer af, skriver Financial Times.