Søstrene Grene vokser men bundlinjen falder

Selv om Søstrene Grene har oplevet kraftig vækst det sidste år, så går tallet på bundlinjen alligevel ned. Et stort antal nye ansatte og nye åbninger er årsagen siger administrerende direktør i boligindretningskoncernen.

Foto: Hans Christian Jacobsen. Adm. direktør Mikkel Grene forventer at kunne fastholde en vækst på 40 pct.
Læs mere
Fold sammen

Det er gået hurtigt for den danske boligindretningskæde Søstrene Grene, der – ironisk nok – er ejet af brødene Mikkel og Cresten Grene. På et enkelt år er kæden vokset 40 pct. med en omsætning på 600 mio. kr., fortæller Børsen.

Men når man ser på koncernens bundlinje, så må Søstrene Grene notere en tilbagegang til 32 mio. kr. mod et overskud på 35 mio. kr. året før. Grunden er ifølge adm. direktør Mikkel Grene, at boligkæden er ekspanderet.

»Vi har udvidet meget her i hovedsædet, hvor vi nu er godt 100 ansatte. Men det skyldes også, at ambitionerne samtidig er hævet på design, ledelse, IT osv., og vi skal gøre os mere datadrevne. Det har krævet ansættelser. Det er en investering i fremtiden,« fortæller Mikkel Grene til Børsen.

Regnskabet viser øgede personaleomkostninger på 74 pct., og Mikkel Grene forudser, at de øgede omkostninger også vil fortsætte ind i 2018. Det planlægges, at der i alt skal åbnes 50 nye Søstrene Grene-butikker i løbet af 2017.