Søstrene Grene slår sig ned i England

Den danske interiørbutik Søstrene Grene åbner fredag sin første butik i England. Forventningerne er store til det britiske marked, hvor indretning har høj prioritet.

Den danske interiørbutik Søstrene Grene åbner fredag sin første butik i England. Forventningerne er store til det britiske marked, hvor indretning har høj prioritet.
Læs mere
Fold sammen

De er allerede i Amsterdam, Madrid og Tokyo, og nu slår danske Søstrene Grene, som sælger alverdens ting og sager til hjemmet, sig ned i England. Fredag åbner Søstrene Grene i Nottingham, og lanceringen af det danske forretningskoncept i England skaber både forventninger og spænding hos administrerende direktør og ejer Mikkel Grene.

»Vi mener, vi kommer med noget, den engelske detailhandel ikke har i forvejen, og derfor tror vi også, at vores koncept har en berettigelse i England på den lange bane,« siger Mikkel Grene, som er den ene af to brødre, der har overtaget Søstrene Grene fra forældrene.

Danmark er de seneste år kommet til at fylde mere i englændernes bevidsthed. TV-serier som »Forbrydelsen«, krimiforfattere, danske butikskoncepter og design er i stor stil faldet i englændernes smag. Men Søstrene Grenes koncept skal ikke sælges til de engelske forbrugere med udgangspunkt i de danske rødder.

»Det danske er en bølge og en trend, så det er ikke interessant for os at fokusere på. Vi vil hellere fokusere på at tilbyde et parallel­univers, hvor man kan glemme verden uden for,« forklarer Mikkel Grene.

Han vil ikke sætte tal på, hvor stort Søstrene Grenes potentiale er i England, men sammen med Tyskland og Frankrig er det et marked, som har høj prioritet for ledelsen. Inden sommer åbner Søstrene Grene den første butik på det tyske marked, og i dag, fredag, åbner den fjerde butik i Frankrig med adresse i Lyon.

 

»Om det er 50 eller 150 butikker, der er plads til i England, ved vi jo først, når vi er kommet i gang. 150 butikker er ikke urealis­tisk i UK inden for 15-20 år, men det interessante lige nu er, hvad der er relevant ved vores koncept for englænderne,« siger han.

Mange ting i engelske hjem

England er et særligt interessant marked for et koncept som Søstrene Grene, fordi englænderne generelt er kendte for at bruge meget tid i hjemmet, som de også gør meget ud af. De har mange ting, og Mikkel Grene håber, at nogle af de ting fremover vil komme til at være fra Søstrene Grene, hvor stilen med feminine pastelfarver er mere afdæmpet end den klassiske engelske.

»Der er en bølge nu, hvor englænderne skifter til en mere stringent indretning. De søger mod noget, som ikke nødvendigvis er blomstret og har kvaster,« siger Mikkel Grene og tilføjer, at der også er trends på ejendomsmarkedet, der gør det attraktivt at rykke ind i England nu.

»Vi tror, vi kan få stor vækst på markedet, selv om det både er et dyrt og svært marked med benhård konkurrence. Men vi lægger os lidt uden for den konkurrence ved at tilbyde noget helt andet til englændernes hjem,« siger Mikkel Grene.

Søstrene Grene har i forvejen en butik i Irland. Derudover er kæden til stede i Frankrig, Holland, Spanien, Sverige og Island.