Søren Pind og Rasmus Jarlov i hård debat: »Held og lykke med at have bragt Enhedslistens drøm om statsbanken et skridt nærmere«

Finanstilsynets afvisning af Jacob Aarup-Andersen som ny topchef for Danske Bank fik onsdag forhenværende minister Søren Pind til Twitter-tasterne, hvor han kritiserer tilsynet. Pinds tweet blev hurtigt besvaret af erhvervsminister Rasmus Jarlov, som er øverste ansvarlige for Finanstilsynet. Dermed var diskussionen i gang.

Forhenværende justitsminister Søren Pind (V) og nuværende erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) begav sig ud i en infight på Twitter om Finanstilsynets indblanding i Danske Banks valg af ny topchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Forhenværende justitsminister Søren Pind (V) og nuværende erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er endt i en diskussion til offentlighedens skue.

Baggrunden for diskussionen, der foregår på Twitter, er, at Finanstilsynet har afvist Jacob Aarup-Andersen som ny adm. direktør i Danske Bank. Forklaringen fra tilsynet lyder, at Aarup-Andersen, som er ansvarlig for Wealth Management i Danske Bank, har behov for længere tids erfaring – blandt andet med andre dele af Danske Banks forretningsområder.

I et tweet kalder Søren Pind det »ekstremt«, at Finanstilsynet ikke vil godkende Aarup-Andersen, som er »aktionærernes repræsentanters, dvs. bestyrelsen for Danske Banks udpegede direktør«.

»Staten pådrager sig et enormt ansvar,« konkluderer Pind i tweetet.

Søren Pinds tweet fik øjeblikkelig Rasmus Jarlov, som er øverste ansvarlig for ressortområdet, som Finanstilsynet hører under, til at påpege, at Søren Pind selv har stemt for loven, der dikterer, at Finanstilsynet har mandat til at afvise kandidater til direktørposter i de største banker.

Men Søren Pind, der indtil 1. maj sad i regering med Jarlov, hæfter sig ved, at Finanstilsynet kan, men ikke skal, godkende kandidater.

»Held og lykke med at have bragt Enhedslistens drøm om statsbanken et skridt nærmere,« skriver Pind til erhvervsminister Jarlov.

»Jeg ville have troet, at en konservativ ville holde statens sorte hånd langt væk fra den slags. Jeg kan nu forstå, du gør en dyd ud af det. Du og Finanstilsynet bærer nu et stort ansvar for den næste tid. Jeg vil følge det med interesse. Og det er ikke en trussel, men et løfte,« lyder det i Søren Pinds sidste tweet.

I et skriftligt svar til Berlingske skriver Rasmus Jarlov, at han ikke vil kommentere Finanstilsynets beslutning.

»Sagen er et internt anliggende for Danske Bank. Beslutninger om fit & proper godkendelser af ledelsesmedlemmer i finansielle virksomheder træffes af Finanstilsynet og dets bestyrelse. Så af samme grund ønsker jeg ikke at kommentere beslutningen eller processen.«