Søndagsavisen har vendt skuden

Søndagsavisen går markant frem i første kvartal i 2010. Mest på baggrund af omfattende effektiviseringer. (Opdateret)

Foto: Claus Bj¿rn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et marked, der mest af alt er præget af tilbagegang og tilstande, der kan sammenlignes med stagnation, formår Søndagsavisen alligevel at vise en pænt overskud for første kvartal i 2010.

Sidste år i samme periode havde mediekoncernen, der i dag hedder North Media, et underskud på den primære drift (EBIT) på 17,8 mio. kr. Det er i dag blevet vendt til et overskud på 19,2 mio. kr.

Koncernens omsætning i første kvartal 2010 udgjorde 265,2 mio. kr. Dette var 18,6 mio. kr. højere end i samme periode i 2009 på trods af en negativ omsætningsudvikling på stillingsannoncemarkedet.

Det er særligt printaktiviteterne, der er værd at bemærke i Søndagsavisens regnskab. Her ses nemlig en betydelig indtjeningsfremgang. EBIT blev på 31,9 mio. kr., hvilket er en forbedring på 34,2 mio. kr. i forhold til sammen periode sidste år.

Fremgangen på dette punkt skyldes primært kvalitets- og effektiviseringstiltag inden for sortering og omdeling af uadresserede tryksager i distributionsforretningen.

Onlineaktiviteterne opnåede en samlet omsætningsfremgang på 0,6 mio. kr., men forøgede driftsunderskuddet med i alt 3,7 mio. kr. til -12,7 mio. kr.

Det forværrede driftsresultat for onlineaktiviteterne skyldes primært omkostninger til udvikling af internetportalen lokalia.dk, men også det fortsat meget svage stillingsannoncemarked. De omkostningsreduktioner, som gennemførtes i 2009, kompenserer kun delvist for dette.

Koncernens nettoomsætning forventes i 2010 at forblive uændret 1.050-1.100 mio. kr. ligesom resultatet af den primære drift (EBIT) forventes at udgøre 55-65 mio. kr. Omkostninger til de ophørte aktiviteter vil uændret udgøre ca. 5 mio. kr.