Søndagsavisen blæser retræte i Jylland

Svigtende annonceindtægter tvinger den pressede gratisavis til at reducere oplaget kraftigt ved at lukke ned i store dele af Jylland. 34 medarbejdere fyres.

Foto: Claus Bjørn Larsen
Det oplyser den børsnoterede virksomhed i en fondsbørsmeddelelse. Kort efter, at man trak sig ud af Nordjylland står det nu klart, at Søndagsavisen fremover heller ikke vil udkomme i Vestjylland, Esbjerg, Sønderjylland og Århus. Avisen skærer desuden ned på oplaget i indre København.

Ændringerne betyder, at Søndagsavisen oplag reduceres fra 2,1 mio. ekspemplarer til 1,4 mio. Det vil sige en reduktion på 33 pct.

Søndagsavisen udkommer fremover i Horsens, Vejle og Kolding samt på Fyn og Sjælland.

Det er en markant udmelding fra avisen, der indtil for nylig var landsdækkende. Traditionelt er det kun en en lille del af annonceindtægterne på Søndagsavisen, der kommer fra landsdækkende annoncer. Det betyder, at omkostningerne ved at lukke regioner ned er begrænsede.

Meldingen kommer få dage efter, at Søndagsavisen nedjusterede sine forventninger til resultatet for 2008 med 100 mio. kr., så der der nu er underskud på driften. Udover gratisavisen af samme navn, står Søndagsavisen bag jobportalen Ofir og distributionsselskabet Forbruger-Kontakt.

Handlen i aktien har været begrænset tirsdag formiddag, men klokken halv tolv havde selskabet tabt 6,8 pct. af sin markedsværdi. Siden årsskiftet har aktien gået tilbage med 31 pct.