Sømand sagsøger Mærsk efter pirater

En af sømændene fra det Mærsk-ejede skib Maersk Alabama, der blev kapret af pirater i staren af april, sagsøger nu Mærsk, for ikke at yde beskyttelse nok.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et besætningsmedlem fra det kaprede Maersk Alabama lægger sag an mod sin arbejdsgiver, A.P. Møller-Mærsk. Han kræver angiveligt over 400.000 kroner i erstatning fra Mærks' amerikanske datterselskab Maersk Line Ltd. og Waterman Steamship Corporation.

Ifølge PRNewswire drejer det sig om skibskokken Richard E. Hicks, der mener, at arbejdsgiverne bevidst sendte ham ind i pirathærget farvand uden tilstrækkelig beskyttelse.

"Ved at få hedeslag"
Den 8. april blev Richard E. Hicks taget som gidsel af somaliske pirater. Han flygtede ned i maskinrummet sammen med flere andre besætningsmedlemmer fra skibet og blev der i næsten 12 timer.

"Maskinrummet var mørkt og varmt, måske 130 grader. Vi var alle ved at få hedeslag nede i maskinrummet, da vi var i stand til at tage en pirat som gidsel og forsøgte at forhandle vores kaptajn tilbage," siger Richard E. Hicks til PRNewswire. De forsøgte at forhandle skibets kaptajn tilbage i bytte for piraten, men uheldigvis slap piraterne væk med både kaptajn og deres eget besætningsmedlem.

Anklage om overlæg
Richard Hicks advokat, Terry Bryant, anklager skibets ejere for med overlæg at have udsat deres medarbejdere for fare og for ikke at have sørget for at have det nødvendige sikkerhedsniveau om bord på skibet.

"Waterman Steamship Corporation og Maersk Line Ltd. valgte at være forlade sig på det amerikanske militær og skatteydernes penge for at komme med en redningsaktion. Dette valg har medført væsentlig større omkostninger og risiko, end hvis de havde sørget for sikkerheden i første omgang," vurderer advokat Terry Bryant .

Maersk Line Ltd. vil ikke kommentere sagen. - Vi kommenterer ikke private sager, siger Kevin Speers, talsmand for Maersk Line Ltd., til Ritzau. Kevin Speers vil hverken be- eller afkræfte, om virksomheden har modtaget et sagsanlæg.

Ritzau