Søkabel til Anholt Havmøllepark repareret

Havvindmøllerne i Anholt Havmøllepark kan igen sende strøm i land, efter at kablet, der forbinder parken med elnettet på land, nu er blevet repareret.

Foto: Henning Bagger. Havvindmøllerne i Anholdt Havmøllepark kan igen sende strøm i land, efter at kablet, der forbinder parken med elnettet på land, nu er blevet repareret.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Energinet.dk.

Søkablet har været ude af drift siden torsdag 29. oktober, hvor Energinet.dk og samarbejdspartnere begyndte at udskifte to dele af det i alt ca. 25 kilometer lange kabel.

To sektioner - en sektion på 400 meter nær land og Grenaa samt yderligere en sektion på fire kilometer ved transformerplatformen i Kattegat - er erstattet af nye stykker kabel, skriver Energinet.dk.

- Selv om det nogle dage har blæst kraftigt, så er reparationen faktisk gået meget hurtigt. 24 dage er hurtigere end vi turde tro på til at begynde med. Men der er blevet arbejdet dag og nat, og vi har heldigvis også haft dage, hvor efterårsvejret viste sig fra en mere stille side, siger Torben Glar Nielsen, teknisk direktør i Enerignet.dk, i meddelelsen.

Det er endnu for tidligt at sige, hvad reparationen og de øvrige udgifter i forbindelse med udskiftningen kommer til at koste.