Søfartens Ledere: Rejs DIS-sag politisk

Søfartens Ledere: Evner rederierne ikke at leve op til deres forpligtelse i DIS med at levere danske arbejdspladser, må sagen rejses politisk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller-Mærsk vil af med nogle af dem. Rederier som Torm og Herning Shipping siger, at de ikke kan få dem og fik dispensation fra de skattebegunstigede DIS-regler til at ansætte billig arbejdskraft.

Det handler om danske skibsofficerer.

Ifølge Søfartens Ledere er der allerede i dag 50 skibe under dansk flag i den såkaldte DIS-ordning, der ikke har så meget som en eneste dansker ansat til trods for, at DIS er en lempelig skattebegunstiget ordning for rederierne. De sparer skibsofficerernes skattebetalinger og betaler ikke selskabsskat efter indtjening, men en slags "registreringsafgift" for hvert enkelt skib i DIS.

- Nu må de danske rederier og Danmarks Rederiforening vise, at de er alle skattekronerne og de gunstige rammevilkår værd. Danmarks økonomiske satsning på skibsfart med rigtig gode rammevilkår forpligter rederierne til også at levere danske arbejdspladser. Evner de ikke det i praksis, må sagen naturligvis rejses politisk, siger Peer Bøje Brandenborg - formand for Søfartens Ledere, der organiserer skibsofficerer.

/ritzau/