Søderberg får hård medfart

Topchef i Mærsk, Jess Søderberg, får en hård medfart efter en webbaseret investorpræsentation i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab onsdag.

Foto: Christian Als
Det var blot anden gang i selskabets historie en sådan præsentation fandt sted. Men ifølge aktieanalytikere og kommunikationsfolk var det ikke imponerende over det chefen for verdens største containerrederi diskede op med. Det skriver Nyhedsbrev for Bestyrelser.

- Selve præsentationen varede 18 minutter med en gennemgang af de fire vigtigste forretningsområder, altså knap fem minutter til hvert segment. Der var hovedsageligt tale om en gennemgang af tabeller, men analytikere efterlyser især vurderinger, som sætter selskabets udvikling ind i en verdenssammenhæng. Sådan som andre store selskaber gør, skriver nyhedsbrevet.

Jess Søderberg, der sammen med finansdirektør Søren Thorup Sørensen stod for præsentationen, fremstod ordknap og vrangvillig. Især under den del hvor der er mulighed for at stille spørgsmål, kom det meget tydeligt frem, at man ikke var villig til at besvare spørgsmål, som ikke strengt havde med regnskabet at gøre.

Kommunikationsrådgivere påpeger over for nyhedsbrevet, at man tydeligvis ikke havde forberedt sig, og der forekom endda pauser, hvor man tilsyneladende var i vildrede over, hvordan man skulle svare. Men ifølge nyhedsbrevet spekuleres der i, at Søderberg af bestyrelsen eller Pram Rasmussen er blevet tvunget til at deltage i investorpræsentationen, mod sin vilje.

Dog bliver det også nævnt, at analytikerne virkede så benovede over situationen, at de fandt sig i korte og uklare svar. Desuden virkede analytikerne dårligt forberedte, og der var eksempler på, at der blev stillet spørgsmål, hvor svaret allerede var beskrevet i regnskabet. Noget der tydeligvis irriterede Søderberg og Søren Thorup Sørensen.

RB-Børsen.