Socialdemokrat ny direktør for Dansk Fjernvarme

Fjernvarmebranchen har fundet sin nye direktør i Folketinget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

47-årige Kim Mortensen, som i dag er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne bliver ny direktør i Dansk Fjernvarme, der er brancheorganisation for omkring 400 danske værker.

Kim Mortensen tiltræder hos Dansk Fjernvarme den 1. september, hvor han afløser Jørgen G. Jørgensen. Kim Mortensen genopstiller derfor ikke til Folketinget.

Fjernvarme er fremtiden

Siden han blev valgt til Folketinget i 2005, har Kim Mortensen været medlem af Energipolitisk Udvalg han har i en periode været energipolitisk ordfører og beklæder i dag EU-ordfører-posten . I sin nye stilling vil han arbejde for at cementere fjernvarmens position som "rygraden i fremtidens energisystem".

- Uden fjernvarme vil vi ganske enkelt ikke kunne skabe et effektivt og CO2-frit energisystem baseret på vedvarende energikilder. Derfor er Dansk Fjernvarme en nøglespiller i energipolitik både her hjemme og på internationalt plan, siger Kim Mortensen.

Vigtig tid for branchen

Han peger på, at branchen beskæftiger op mod 10.000 medarbejdere og har en eksport på mere end 4 milliarder kroner årligt.  Samtidigt understreger han at EU’s energieffektiviseringsdirektiv peger helt entydigt på, at resten af EU skal bruge kraftvarme, hvilket vil medføre større udbredelse.

- Kim Mortensen er udviklingsorienteret, forhandlingsvant og engageret indenfor energiområdet. Han har en solid erfaring med energipolitik. Vi står netop nu overfor de måske vigtigste beslutninger nogensinde for at gøre energisektoren fri af fossile brændsler. Derfor er han den helt rigtige for Dansk Fjernvarme, siger Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro.

Jørgen G. Jørgensen har været direktør for Dansk Fjernvarme i otte år. Han tiltræder den 1. september som direktør for fagforeningen Frie Funktionærer. Kim Mortensens tiltræden og Jørgen G. Jørgensens afgang bliver markeret ved en reception i Fjernvarmens Hus den 30. august.