Snart kræves der abonnement for at høre ny musik på Spotify

Vi skal til at betale, hvis vi vil høre nyudgivelser på Spotify.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson. Arkivfotos af apps til smartphones: Spotify
Læs mere
Fold sammen

»Nå. Taylor Swift er vidst lige udkommet med et nyt album. Det vil jeg da ind at høre på Spotify,« tænker du. Og det kan du også godt. Men i en ny aftale mellem Spotify og plade- og musikselskaber, står det klart, at du skal betale, hvis du vil høre sange fra musiktjenesten. De vil forbeholde nyudgivelser for betalende kunder.Det er Financial Times, der beretter historien om, hvordan flere måneders forhandling, nu stort set er overståede og er endt med et kompromis, hvor Spotify tilkæmpet sig retten til at betale færre og mindre i royalties til pladeselskaberne og dermed kunstnere for at afspille deres musik.

Grunden til Taylor Swift blev nævnt deroppe i indledningen er blandt andet, at netop hun fjernede al sin musik fra Spotify for år tilbage, fordi tjenesten i høj grad var gratis. Det huer ikke kunstnere, der gerne vil betales for deres arbejde. Hun har ifølge Financial Times tidligere udtalt, at hun »ikke er villig til at bidrage med sit livsværk til et eksperiment.«

Ifølge Financial Times beskriver kilder tæt på forhandlingen, at de forventer aftalen underskrevet indenfor uger. Spotify udtalte tidligere på måneden, at de har rundet 50 millioner betalende brugere, og understregede dermed musikbranchens afhængighed af platformen.