Snapchat vil nu også overføre penge

Amerikanske brugere over 18 år vil kunne sende penge gennem fototjenesten.

Masser af også danske unge bruger Snapchat, hvor fremsendte billeder og filmklip - i princippet - forsvinder efter få sekunder. Nu vil amerikanske brugere også kunne sende penge til hinadnen. Arkivfoto: Simon Skipper, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fototjenesten Snapchat, som især er blevet populær blandt teenagere, kaster sig nu også ud i mere kontante ydelser - nemlig muligheden for at sende penge til venner og bekendte.

Snapchat, hvorigennem man sender billeder eller filmklip, der destruerer sig selv efter et vist antal sekunder, har sammen med den nystartede betalingstjeneste Square netop lanceret Snapcash. Dermed kan Snapchat-brugere sende en chatbesked med et dollartegn og et pengebeløb, skriver den britiske finansavis Financial Times.

Dermed lægger Snapchat sig i halen på de to andre store sociale netværk, Facebook og Twitter, som også begge har kastet sig over betalingstjenester. Ligesom f.eks. Danske Banks Mobile Pay og 80 øvrige danske bankers Swipp samt Apples Pay alle et forsøg på at give brugerne noget nyt og dermed holde på dem.

Kan kun bruges af amerikanere

»Mange teenagere ville end ikke overveje at gå ind i en bank og åbne en bankkonto, men de bruger Snapchat hver dag,« siger Denee Carringson, som er mobilbetalingsanalytiker hos analysehuset Forrester, til avisen.

Hun anslår, at den slags direkte pengeoverførsler i år vil runde et samlet beløb på 5,2 milliarder dollars og - i 2017 - nå 12 milliarder dollars.

Snapcash kan kun bruges i USA, og man skal have et debitkort og være over 18 år gammel for at kunne være med.

Snapchat har i dag en markedsværdi på 10 milliarder dollars, fordi selskabet er god til at holde på de attraktive unge brugere. Men Snapchat tjener kun få penge trods den høje markedsværdi.