Snapchat har kurs mod børsen: Pris kan løbe op i 150 mia. kr.

Snapchat-banner på facaden af New York Stock Exchange (NYSE) i New York. (Foto: REUTERS/Brendan McDermid) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Snapchat nærmer sig en børsnotering i USA, og prisen for selskabet kan ende med at blive mere end 150 mia. kr., selv om virksomheden endnu har til gode at tjene penge.

Selskabet vil ifølge Wall Street Journal, der har sin viden fra anonyme kilder, sælge aktier til en pris på 14-16 dollar per styk. Det vil værdisætte selskabet til 19,5-22,2 mia. dollar - eller 135-156 mia. kr.

Beløbet er i den lave ende af, hvad selskabet tidligere har sigtet efter, da målet for nylig var en pris på 20-25 mia. dollar. Snapchat, hvis selskabsnavn er Snap Inc., vil i første omgang sælge aktier for 3 mia. dollar.

Ifølge Wall Street Journal er der blandt visse investorer bekymring om prissætningen af Snapchat, fordi væksten i brugerantallet - der i øjeblikket er på 158 mio. i primært aldersgruppen 18-34 år - ikke er helt så hastig som tidligere.

Samtidig er der røde tal på bundlinjen, og sidste år fik selskabet et underskud på mere end 515 mio. dollar, hvilket var en forværring fra et minus på 373 mio. dollar året før.

Derudover er der stor konkurrence om brugerne fra andre sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter.

Snapchat så dagens lys i 2011 og er siden blevet en enorm populær app, der giver sine brugere mulighed for at sende billeder og små videoer af op til ti sekunders varighed. Pengene bliver primært tjent på reklamer.

Hvis prisen på Snapchat ender i niveauet 19,5-22,2 mia. dollar, vil det være den største amerikanske tech-børsnotering siden 2014, hvor den kinesiske handelsplatform Alibaba gik på børsen.

Ifølge Wall Street Journal kan handlen med Snapchat-aktier starte i begyndelsen af marts.