S&N-ejere tror mest på Carlsberg

En rundspørge blandt internationale investorer viser, at de er overbeviste om, at Carlsberg og Heineken vinder det otte uger lange slagsmål om at overtage og opsplitte det skotske bryggeri Scottish & Newcastle.

Over 90 pct. af de adspurgte investorer i undersøgelsen fra det uafhængige britiske børsmægler- og analysefirma Execution Research svarer således, at de er overbeviste om, at S&N i sidste ende bliver opkøbt af det dansk-hollandske konsortium, skriver Børsen.

I alt er 34 blevet spurgt og af dem er knap 60 pct. aktionærer i S&N med tilsammen op mod 20 pct. af aktierne i bryggeriet.

"Det er bemærkelsesværdigt, at stort set alle de adspurgte forventer, at konsortiet ender med at købe Scottish & Newcastle," siger ledende analytiker Martin Dolan fra Execution Research i London, til Børsen.

Han bemærker, at et flertal på 56 pct. af S&N-aktionærerne i undersøgelsen er vil sælge deres aktier, hvis konsortiet hæver deres bud fra 750 pence til 775 pence. Og hæves prisen til 800 pence, vil 15 ud af 16 S&N-aktionærer sælge deres aktier, ifølge undersøgelsen.

"Aktionærerne i Scottish & Newcastle markerer, at de er klar til at sælge for 775 pence eller højere, uanset om buddet er venligt eller fjendtligt. Og de siger samtidig, at de gerne ser S&N indlede samtaler med konsortiet," siger Martin Dolan til Børsen.

Kilde: Børsen