Smykkekonger indgår forlig

Kopistrid mellem to smykkefirmaer er endt med et forlig efter anklager om tyveri.

Producenten af Shamballa-armbåndene, Mads Kornerup, hævdede, at konkurrenten Jannik Olander kopierer ham med sine Nialaya-armbånd. Kan du se forskel? Foto: Shamballa Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stjal Jannik Olander designet fra de danskproducerede Shamballa-armbånd og solgte dem under navnet Nialaya?

Det spørgsmål er omdrejningspunktet i en strid, der nu er lagt bag konkurrenterne, som er blevet enige om et forlig.Ifølge Hollywood-danskeren Jannik Olander, der står bag Nialaya, er detaljerne i forliget hemmelige, skriver han i en pressemeddelelse mandag.

"Det er positivt, at vi alle sammen nu kan koncentrere os om hver vores firmaer og det vi er gode til – at lave lækre smykker – og ikke andet," siger han i meddelelsen.

Københavnske Shamballa Jewels stævnede sidste efterår Nialaya-ejeren for at have ladet sig inspirere lige lovlig meget af deres armbånd. Dengang nægtede Jannik Olander, at det var tilfældet og sagde:

"Det handler i bund og grund om perler på en snor, og at de er bundet på den ældgamle måde, som hedder macramé. Det er der tusindvis af firmaer i hele verden, som laver. Shamballa startede for 6 år siden, men det betyder jo ikke, at de pludselig ejer retten til den slags", sagde Olander.

Ifølge pressemeddelelsen fra Olander sælger Nialaya i 19 lande.