Smykkekongen vil selv være direktør

Dyrberg/Kern vinker farvel til direktøren, fordi en af stifterne selv vil sidde i stolen.

Henning Kern sætter sig igen i chefstolen for det firma, han stiftede med Charlotte Dyrberg i 1985. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter to år med underskud i kølvandet på finanskrisen har smykkefirmaet Dyrberg/Kern fået sorte tal på bundlinjen igen, men direktøren siden 2009 får ikke lov at høste frugterne af den forbedrede forretning: Michael Brock Jeppesen stopper, skriver firmaet i en pressemeddelse.

Ind på chefstolen kommer en af stifterne - Henning Kern - og der er »en indre logik i«, at en fra ejerkredsen sider for bordenden, siger bestyrelsesformand Carsten Nørland.

»Virksomheden er nu atter gearet for international vækst, og derfor har vi besluttet at indsætte Henning Kern som administrerende direktør. Det betyder samtidig, at den hidtidige direktør Michael Brock Jeppesen fratræder, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Michael for hans store indsats,« siger Carsten Nørland.

I seneste regnskabsår landede resultatet på 2,3 millioner kroner efter tab på tre og fem millioner kroner de to foregående år. Bruttoavancen er steget med 23 procent til godt 40 millioner kroner - der er dog stadig et stykke vel til niveauet før finanskrisens indtog. I 2007/08 lå den på 72 millioner kroner.

Henning Kern og Gitte Dyrberg stiftede virksomheden i 1985; med Gitte Dyrberg som ansvarlig for design, Henning Kern med ansvar for markedsføring.