Smykkekoncern i grimt opgør med Pandora-bror

Smykkekoncernen Troldekugler kridter op til det hele store opgør med Pandora-milliardærs bror, Morten Lund Petersen, som selskabet har brugt som distributør i USA. Koncernen føler sig forrådt.

I 2010 fik smykkekoncernen Troldekugler mistanke om, at Morten Lund Petersen havde gang i et andet firma. Det fik blandt andet ejerne til at hyre en privatdetektiv, der ifølge Jyllands Postens oplysninger indhentede 1500 dokumenter af både personlig og forretningsmæssig karakter.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Valente
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandoras konkurrent Troldekugler går efter at afslutte et længere opgør med en amerikansk partner.

Opgøret trækker spor tilbage til 2011. Troldekuglers amerikanske distributør, Morten Lund Petersen, blev fyret fra firmaet, fordi han havde været involveret i lanceringen af konkurrenten Novo Beads nye produkt. Det fik det danske smykkefirma til at fare i vejret.

Det skriver Jyllands Posten.

Det gør ikke situationen mindre heftig, at Morten Lund Petersen er bror til Pandora-milliardæren Michael Lund Petersen.

Peter og Lise Aagaard, der ejer firmaet, er aktivt i gang med skaffe et større pengebeløb fra Morten Lund Petersen. Blandt andet er flere af hans bankkontoer blevet frosset, og tidligere har Troldekugler, ifølge Jyllands Posten, hyret en privatdetektiv til at indsamle informationer på Morten Lund Petersens ageren.

Morten Lund Petersen har tidligere forklaret, at han intet havde at gøre med Novo Beads. Han havde regnet med, at det var ham, der skulle have penge igen efter opgøret. Tidligere har han krævet 1,6 milliarder kr. i erstatning.

Sådan skulle det ikke ende. Efter både at være behandlet i både det danske Voldgiftsinstitut og ved amerikanske domstole er sagen endt med, at han skal betale 25 mio. kr. tilbage til Troldekugler eller Trollbeads som firmaet hedder på engelsk. Nu forsøger Aagaard-parret at få fat i pengene.

Troldekugler har de seneste år markeret sig markant på markedet og har i dag en omsætning på adskillige hundrede millioner kroner. Der har i flere år været overskud, men indtjeningen har haltet bagefter. Blandt andet på grund af sagen med deres amerikanske distributør, der har kostet dem er større millionbeløb.

Samarbejdet mellem de to parter begyndte i 2004. Her indgik de en aftale om enedistribution af troldekugler i USA.