Smykkekæden Tiffany & Co. nedjusterer

Pandoras amerikanske kollega, smykkekæden Tiffany & Co., nedjusterer forventningerne til 2015/2016. Det sker som led i en opdatering vedrørende salgsudviklingen i november og december. Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING

Pandoras amerikanske kollega, smykkekæden Tiffany & Co., nedjusterer forventningerne til 2015/2016. Det sker som led i en opdatering vedrørende salgsudviklingen i november og december.

Smykkekæden venter nu et fald i nettoindtjeningen per aktie på 10 pct. mod tidligere 5-10 pct. i 2015/16, der slutter med udgangen af januar.

I november og december, der normalt er højsæson for Tiffany, var salget negativt påvirket af en stærk dollar og et afdæmpet forbrug blandt turister på en række af Tiffanys markeder. Målt i konstante valutakurser faldt omsætningen med 3 pct., mens salget i dollar bakkede med 6 pct. til 961 mio. dollar.

Tiffany har endnu ikke lagt sidste hånd på sine forventninger til 2016/17, men de foreløbige udsigter tegner også afdæmpede.

Ifølge regnskabet ventes den stærke dollar og de globale makroøkonomiske udfordringer at resultere i "minimal vækst i nettoomsætningen og overskuddet efter skat rapporteret i dollar," oplyser Tiffany.