Smykkefirma sættes under pres af banken

Smykkefirmaet Pilgrim er blevet presset af banken til at ændre forretningsmodel efter endnu et underskud - denne gang på 10 millioner kroner. Banken vil se overskud.

Anne Mette Markvad grundlagde Pilgrim i 1983. I dag kæmper smykkefirmaet for sin overlevelse med millionunderskud og pres fra banken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunderne flygter fra smykkefirmaet Pilgrim, og endnu et stort underskud har nu fået Jyske Bank til at stille krav om en ny forretningsmodel hos smykkefirmaet med rødder i Skanderborg. 

Det skriver Dagbladet Børsen.

Pilgrim kom ud af 2013 med et underskud på 10 millioner kroner efter en række forkølede år med minus og minimale overskud, og indtil videre har 2014 heller ikke vist sig lukrativ for Pilgrim. Derfor har banken stillet krav om bedre indtjening for at yde driftskredit i det kommende år.

Administrerende direktør Claus Wædeled siger til Børsen, at smykkefirmaet efter et møde med banken har de kreditter, »der skal til« for at rette op på Pilgrim, som for 10 år siden havde en omsætning i omegnen af en halv milliard kroner.

»For tre år siden omsatte vi for 80 millioner kroner på små kunder, og i det forretningsgrundlag, vi er ude og præsentere nu, er vi helt nede på 4 millioner kroner. Det dyk rammer os rigtig hårdt på bundlinjen,« siger direktøren, som også forventer et underskud i 2014.

I stedet for de små kunder satser Pilgrim med den nye forretningsmodel på store kunder som Salling, Matas og udenlandske kæder. Mens fokus er indstillet på indtjening, er vækstambitionerne imidlertid nedtonet, men Claus Wædeled siger til Børsen, at han netop har landet store kunder i Sverige og Norge.

Antallet af medarbejdere er reduceret over de senere år, og i dag er omkring 140 ansat hos Pilgrim. Men trods de manglende resultater freder bestyrelsen ifølge Børsen den daglige ledelse af smykkefirmaet.