Smykkedronning har mistet en formue på modekrak

Den danske, tidligere Pandora-chef Karin Adcock har ifølge sin advokat mistet adskillige millioner på modevirksomheden »Friis & Company,« der gik konkurs i år.

Karin Adcock har mistet »adskillige millioner« på Friis-konkurs. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Diamanter er en piges bedste ven, sådan var det i al fald i Karin Adcocks tilfælde. Hun tjente godt på at sælge Pandora-smykker til australske kvinder. I flere år ejede hun rettighederne til at sælge Pandoras smykker »down under« - rettigheder som hun solgte tilbage til Pandora, for en halv milliard kroner i 2012.

Det skriver Børsen i dag.

I 2013 var Karin Adcock klar med en ny moderigtig investering. Hun købte i 2013 sammen med en investorkreds aktiverne i det konkursramte modefirma Friis & Company. Men den investering viste sig at være dårlig, for Friis & Company blev i år begæret konkurs for tredje gang i virksomhedens historie. Karin Adcock skriver til Børsen, at det ikke var realistisk at investere, »hvad der skulle til.«

»Da jeg bor i Australien, var det vanskeligt for mig at give forretningen den opmærksomhed og vækstforøgelse, der var brug for. Vi bestemte os for at lukke forretningen ned, efter at alle ansatte var opsagt og havde fået udbetalt alle deres udeståender,« skriver Karin Adcock til Børsen.

Karin Adcock blev lokket ind i investorkredsen af tidligere Pandora-topchef Mikkel Vendelin. Han var to år tidligere blevet smidt ud af smykkevirksomheden efter en børsnedtur af rang. Tidligere bestyrelsesmedlem i Friis Tommy Deichmann fortæller til Børsen, at han vurderer, at Karin Adcock har tabt »adskillige millioner« på Friis-investeringen.

Berlingske Business har tidligere skrevet om Friis & Company, der blev stiftet af ægteparret Lone Friis og Claus Dalgaard i 1999 og solgte bl.a. tasker, smykker og bælter. I velmagtsdagene før finanskrisen omsatte Friis Label Factory for over 300 millioner kroner om året, men i 2011 går det galt. Modefirmaet går konkurs første gang i 2011 og anden gang i 2013 under nyt navn. I år gik selskabet konkurs for tredje gang, hvilket altså kostede Karin Adcock adskillige millioner.