Smykke-direktør er fortid efter underskud på over 100 mio. kroner

Steen Engelbrecht er ikke længere direktør i smykkevirksomheden Aagaard Kranz & Ziegler. Store underskud har ført til, at han nu erstattes af en erfaren smykkesælger.

Smykkefirmaet Aagaard Kranz & Ziegler skifter direktøren ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ganske ubemærket rejste han sig fra chefstolen i smykkekoncernen Aagaard Kranz & Ziegler. Steen Engelbrecht er færdig som direktør i det kriseramte smykkefirma, og hans plads bliver overtaget af den erfarne smykkesælger Michael Brock Jeppesen.

Det skriver Børsen.

I følge bestyrelsesformand i Aagaard Kranz & Ziegler, Mikael Hee, er det ikke en fyring af Steen Engelbrecht, men en fælles aftale:

»Steen har stået for en fase, hvor der har været en del tilpasninger og oprydning i koncernen. Den opgave, som han har siddet med, er sådan set fuldført. Nu er vi klar til en ny fase, hvor der er behov for en anden profil,« siger Mikael Hee til Børsen.

Aagaard Kranz & Ziegler offentliggjorde i november sidste år et regnskab med et underskud på 63 millioner kroner. Virksomhedens samlede tab siden 2011 er løbet op i 108 millioner kroner, og egenkapitalen var ved den seneste opgørelse nede på 13 millioner kroner.

Det store underskud fører i følge Børsen nu til et lederskifte i den økonomisk ramte smykkekoncern. Det skal Michael Brock Jeppesen forsøge at rette op på. Han har tidligere været ansat hos konkurrenten Dyrberg/Kern, hvor hans job var at rydde op i virksomheden.

Steen Engelbrecht fortsætter i selskabets såkaldte »advisory board,« hvor hans erfaringer og indsigt i virksomheden skal bruges fremover. Engelbrecht kom til virksomheden i 2012 for at gøre de to smykkebrands, Aagaard og Kranz & Ziegler, mere markedsorienterede ved at tage ansvar for at hjælpe guldsmedebutikkerne med at få succes frem for blot at være en grossist.