Smv'er håber på flere ordrer

Her er virksomhedsejernes forventninger til Fjernvarme-markedet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- 25-30 mand arbejder med fjernvarme, og det er historisk betinget, fordi Odense efterhånden har haft fjernvarme i 45 år. Vi arbejder blandt andet med løbende udskiftning og renovering af ledningsnettet til rør med lavere energitab - det er licitationsarbejde med udbud hvert fjerde år og giver os en masse beskæftigelse. Vi har også opgaver med store transmissionsledninger. Det kan gå ud på at koble flere lokale varmenet sammen, eller som da Ullerslev fik en ledning fra Nyborg og dermed udnyttede spildvarme fra Kommunekemi.

Henning Mørk-Pedersen, ingeniør i Nordisk Klima A/S i Odense. Grundlagt 1918, 90 ansatte.

- Vi har både konverteringer hos private og opgaver via et fælles firma, som jeg har sammen med fem andre installatører her i byen. Vi byder ved licitationer på større opgaver med nye ledninger og renoveringer. Fjernvarme fylder 35-40 procent hos os, men andelen kan falde, fordi fjernvarmen er godt udbygget heroppe. Vi prøver dog også at få opgaver i andre byer, og jeg håber, at varmeplanen kan smitte positivt af med ekstra opgaver.

Ole Storgaard Madsen, indehaver af VVS Energi i Frederikshavn. Grundlagt 1983, to ansatte.

- Fjernvarme udgør omkring ti procent af vores omsætning. Vi har opgaver for det lokale varmeværk, herunder servicebesøg hos værkets kunder, og så har vi installationsopgaver hos private. Vi forventer en vis udvikling, fordi regeringen har fokus på det. I vores område kommer der næppe noget kæmpeboom, men vi har også en del opgaver omkring København, hvor overgangen væk fra damp giver arbejde med at udskifte varmecentraler i boligejendomme.

Frank Mortensen, indehaver af E. Mortensen & Søn A/S i Helsinge i Nordsjælland. Grundlagt i 1925, 12 ansatte.