SMS-beskeder når frem trods problemer

SMS-beskederne skal nok nå frem, selv om der har været store problemer med TDCs SMS-systemer i løbet af dagen.

Et lynnedslag i en serverstation i aftes påvirkede teleselskabet TDCs SMS-service i løbet af natten. Det betød, at kunderne stadig i løbet af morgenen og formiddagen havde problemer med SMSerne. Nogle nåede ikke frem, og i andre tilfælde modtog man den samme SMS flere gange.

»Når en SMS ikke frem, bliver den gensendt efter et minut. Når den stadig ikke sin modtager, gensendes den med stigende intervaller. Først efter 72 timer opgiver systemet helt at nå sin modtager. I realiteten betyder det, at selv om der er netværksudfald, når stort set alle SMSer frem i sidste ende,« siger Nicolaj Due, kommunikationsdirektør i TDC.

»Vi kan love, at de ophobede SMSer vil være fremme i løbet af i eftermiddag. Og selvom man har modtaget flere udgaver af den samme SMS, skal afsenderen naturligvis kun betale for en,« siger Nicolaj Due.

TDC vurderer, at der i perioden fra i aftes til i morges er sendt omkring to millioner SMSer fra TDC-mobiltelefoner. Omkring halvdelen af dem blev påvirket af forsinkelserne./ritzau/