Smid bogføringen ud, behold bilagene

Direktør opfordrer iværksættere til at glemme alt om bogføring og økonomisystemer. Bare gem bilagene, lyder opfordringen.

Papirarbejde kan fjerne fokus fra det vigtige i virksomheden. Fold sammen
Læs mere

Anette Sand, der er direktør for Regnskabsskolen, har fulgt iværksættermiljøet i en årrække. Ifølge hende burde flere iværksættere rette deres fokus mod deres forretning. 

- Mange iværksættere springer jo ud som selvstændige med en drøm om mere frihed til at planlægge deres hverdag og med lyst til at arbejde med netop dét, man er god til eller har en passion for, siger Anette Sand. 

Virksomheden, som Anette Sand er direktør for, har hvert år flere hundrede kursister gennem et forløb, hvor de kan lære alt fra bogføring til årsregnskaber og få viden om forskellige økonomisystemer. Paradoksalt nok er det ikke dét, Anette Sand opfordrer iværksætterne til at koncentrere sig om.

- Når folk starter en virksomhed, er det ikke vigtigt at kunne bogføring eller at vide, hvilket økonomi­system man skal vælge. Det kan man købe sig til. Det vigtigste er, at man ikke smider bilag væk, siger hun

Samtidig understreger Anette Sand, at det ikke er det samme som at være ligeglad med bogføring eller valg af økonomisystem. Det vigtige er blot, hvor man har sit fokus. 

Regnskabsskolen deltager på årets Iværk&Vækst i Øksnehallen.