Smedegaard svømmer i penge

Høje fragtrater og massive besparelser får pengene til at rulle hurtigt ind i A.P. Møller - Mærsks pengetank. Koncernens cashflow eksploderet.

Nils Smedegaard Andersen, topchef i Mærsk, kan notere sig, at cashflowet er forbedret markant. Fold sammen
Læs mere
Foto: S¿ren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pengekassen bugner igen i A.P. Møller - Mærsk, efter halvandet år i krisens tegn. Dermed har koncernen nu mulighed for massive investeringer, uden at skulle spørge bankerne først.

Hvor A.P. Møller - Mærsk under krisen har måtte leve med et sjældent beskedent cash-flow, så er pengekrisen nu tydeligvis et overstået kapital i A.P. Møller - Mærsk.

Læs også: Milliardbesparelser i Mærsk

I forhold til første halvår af 2009 er pengestrømmen fra driften således steget med 63 pct. til 24,5 mia. kr. og det giver Mærsk meget store muligheder for at købe op uden at skulle ud på lånemarkedet, hvis de rigtige muligheder byder viser sig.

Topledelsen i A.P. Møller - Mærsk har aldrig lagt skjul på, at man var sulten efter opkøb af bl.a. olierettigheder og containerterminaler og med den genvundne finansielle frihed, kan nye opkøb være rykket tættere på.

Læs også: Mærsk: Massiv usikkerhed forude

Mærsk har skruet voldsomt ned for investeringerne under krisen. Rederiet har haft få nye skibe i ordre, et faktum som har vist sig at give containerrederiet Maersk Line en markant økonomisk fordel i forhold til flere konkurrenter, som har haft svært ved at finde pengene til at betale for de skibe, som de tidligere havde bestilt.