Smedegaard færdig som topchef i A.P. Møller - Mærsk

Udskiftning i toppen af Mærsk. Topchefen siden 2007, Nils Smedegaard Andersen, er fortid i virksomheden, der forfremmer direktøren for Maersk Line Søren Skou til ny topchef for hele gruppen, og som dermed får den nok mest prestigefyldte topchef-stilling herhjemme.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller - Mærsk skifter ud i toppen af virksomheden.

Nils Smedegaard Andersen stopper i virksomheden 1. juli og i stedet løftes 51-årige Søren Skou op fra topchef i virksomhedens containerrederi, Maersk Line, til også at sætte sig for bordenden for hele konglomeratet.

A.P. Møller - Mærsks bestyrelse vælger dermed en intern kandidat til topposten, hvor der gennem længere tid har været spekuleret i, om Danfoss-boss Niels Bjørn Christiansen eller DONG's topchef, Henrik Poulsen, kunne være kandidater.

A. P. Møller - Mærsk har gennem længere tid arbejdet på en ny strategi, som skal fremtidssikre selskabet, der lige nu kæmper både med meget lave fragtrater i containerforretningen og den lave oliepris, som trækker ned i olieforretningen, Maersk Oil.

Det arbejde skal der nu sættes mere fart på, og i den proces har bestyrelsen vurderet, at Søren Skou er den rette mand til at stå i spidsen for virksomheden.

I meddelelsen, der er sendt til Fondsbørsen, skriver bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, at bestyrelsen »anerkender Nils Smedegaard Andersens dedikerede og vedholdendebidrag til A.P. Møller - Mærsk A/S siden 2005, først som medlem af Bestyrelsen og efterfølgende som administrerende direktør fra december 2007.«

Endvidere anerkendes Nils Smedegaard for sin oprydning i Mærsk-koncernen, som, siden han kom til, er blevet mere fokuseret med fem kerneforretninger inden for shipping, logistik og energi.

»På vegne af Bestyrelsen vil jeg gerne takke Nils Smedegaard Andersen for de betydelige resultater han har frontet i forhold til Gruppens internationale vækst, og styrkelsen af kundefokus og konkurrenceevnen i forretningsenhederne, samt forenklingen af governance og den øgede gennemsigtighed og kommunikation med vores interessenter,« lyder det fra Michael Pram Rasmussen i meddelelsen.

Søren Skou er i den grad vokset op i A.P. Møller - Mærsk, hvor han blev ansat i 1983. Skou har været medlem af Direktionen i A. P. Møller - Mærsk A/S siden 2006.

I 2012 blev han udnævnt til administrerende direktør for Maersk Line. Søren Skou forbliver i denne stilling samtidig med sin stilling som topchef for Mærsk Gruppen.

»Søren har stor forretningsforståelse og indgående kendskab til Gruppens forskellige forretningsområder, og har med succes omstruktureret de virksomheder, han har ledet. Bestyrelsen kender Søren som en respekteret og vidende leder med evnen til hurtigt at tilpasse til ændringer i markedet i tæt samarbejde med Bestyrelsen, Direktionen og medarbejderne,« lyder det fra Michael Pram Rasmussen.