Smedegaard afviser konglomerat-kritik

Mærsk har den struktur, som Mærsk skal have, lyder svaret på kritikken, efter syv år uden nævneværdige stigninger i aktiekursen.

A.P. Møller-Mærsks administrerende direktør Nils Smedegaard Andersen afviser kritikken af Mærsks struktur, selvom det koster på aktiekursen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods investorers og analytikeres tvivl om Mærsks fordele ved at være konglomerat, fastslår topchef Nils Smedegaard Andersen, at A.P. Møller - Mærsk har den rette struktur. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Som Mærsk-aktien presses, diskuteres det hvorvidt, det er gavnligt for Mærsk at være opbygget som et konglomerat. Kursen på Mærsk-aktien er i dag så godt som den samme som for syv år siden, da Smedegaard blev ansat, og han har dermed ikke formået at opnå forbedring.

Smedegaard har ellers øget koncernes gennemsigtighed med frasalg af mindre virksomheder og med større fokus på informationsdeling. Alligevel stiller analytikere og investorer spørgsmålstegn ved fordelene ved Mærks struktur.- Vores konglomerat har givet os den kolossale fordel, at vi er kapitalstærke og kan investere, selvom industrien er i krise. Det har vi gjort i Maersk Line, hvor vi opbyggede kunderelationer, mens andre skar end, pointerer Smedegaard til Erhverv.

Desuden understreger Smedegaard, at Mærsk-aktien har klaret sig bedre end konkurrenterne, og kan derfor ikke se problemet med Mærsk som konglomerat. Det vurderes af storbanken JP Morgan, at Mærsk reelt er 20 pct. mere værd end sin nuværende børsværdi, da investorer kræver rabat grundet selskabets struktur.