Smedegaard åbner investordag: Vi er klar til at vokse

Det var en optimistisk topchef for A.P. Møller-Mærsk, der åbnede den såkaldte kapitalmarkedsdag for investorer og aktieanalytikere. Nils Smedegaard Andersen sagde, at Danmarks største virksomhed er klar til at vokse efter flere svære år for særlig containerrederiet Maersk Line.

"Vi var meget glade for halvårsregnskabet," sagde Nils Smedegaard Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Vi har været gennem en lang og svær finansiel krise i volatile brancher. Men vi mener nu, at vi er fit til fremtiden, og vi har en base for profitabel og sund ekspansion, hvis og når verdensøkonomien begynder at blive lysere," sagde Nils Smedegaard Andersen foran hundredvis af aktieanalytikere, investorer og journalister.

A.P. Møller-Mærsk overraskede markedet med et godt halvårsregnskab. Især i containerrederiet var udviklingen bedre med et overskud i andet kvartal på 2,5 mia. kr. som var langt over hvad analytikerne havde forventet. Det var så overraskende, at fik Mærsk-aktien steg næsten 10 pct. på dagen hvor regnskabet blev offentliggjort.

"Vi var meget glade for halvårsregnskabet," sagde Nils Smedegaard Andersen.Han fremhævede særligt udvikling i Maersk Line."Det som glæder os er, at vi har haft en god udviling i hovedparten af vores forretninger. Turn around i Maersk Line er vi meget stolte og glade for," sagde Smedegaard.

Han glædede sig over rederiet klarer sig bedre end konkurrenterne."Maersk Line har gjort det relativt godt. Vi har set, at Maerks Line er en topperformer i branchen," sagde Smedegaard.

Kapitalmarkedsdagens fokus er på containerrederiet Maersk Line og boredivisionen Maersk Drilling.