Smed Apple-computer til 1,3 mio. kroner på lossepladsen

En medarbejder på en genbrugsplads gjorde et fund til en værdi af mere end 1,3 mio. kroner. Nu leder genbrugspladsen efter kvinden, der afleverede det værdifulde klenodie.

Det var en Apple 1-computer som denne fra 1976, en californisk kvinde sendte på genbrugspladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Burton
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da en californisk kvinde for nylig mistede sin mand, besluttede hun sig for at rydde op i parrets garage. Her fandt kvinden nemlig en bunke IT-udstyr, som hun dog blot kørte på genbrugspladsen og efterlod i en papkasse.

En af de ansatte på genbrugspladsen talte med damen, da hun kom for at aflevere sine papkasser, men hun ønskede hverken at få en kvittering eller at lægge sine kontaktoplysninger.

Under en finkæmning af kasserne nogle uger senere opdagede en medarbejder på genbrugspladsen imidlertid den gamle computer, der viste sig at være en Apple 1. En af bare 200 førstegenerations Apple-computere skabt for næsten 40 år siden i 1976.

Dengang kunne man erhverve sig computeren for 666,66 dollars, men i dag er den et stykke Apple-historie skabt af Steve Wozniac og Steve Jobs og 200.000 dollars værd, skriver Los Angeles Times.

Det var nemlig beløbet, som genbrugspladsen solgte den til en privat samler for. Genbrugspladsens politik er at give halvdelen af beløbet tilbage, hvis de sælger ting videre, og derfor leder genbrugspladsen nu efter den anonyme kvinde, så hun kan få sin halvdel af gevinsten.