Smartphones til liebhavere

Alle de særligt dyre og unikke mobiler, har som regel brugt et simpelt styresystem. Det laver det russiske firma Gresso om på nu. De har nemlig netop lanceret to luksuriøse smartphones med priser, der kan få de fleste til at trække efter vejret en ekstra gang.

Gresso Avantgarde Sol. Pressefoto Fold sammen
Læs mere
Hvis man synes mobiler som Vertu er interessante, men at de kører et lidt for simpelt styresystem, kan der være hjælp at hente nu. Det russiske firma Gresso har nemlig lanceret to modeller, der ligger i samme prisklasse som Vertu. De byder dog på et mere avanceret styresystem. De to nye modeller bruger nemlig begge Windows Mobile 6 Standard.

Det er dog langtfra styresystemet, der er det mest opsigtsvækkende ved modellerne. De er nemlig begge to håndlavetlavet af bl.a. træsorten afrikansk ibenholt og ridsefrit håndpoleret titanium. Begge modeller har desuden en skærm med en opløsning på 240 x 320 pixel, der er beskyttet af safir-krystalglas. Tykkelsen af begge modeller er blot 14 mm. Den billigste af de to modeller hedder Gresso Avantgarde Luna. Den vejer 128 gram og dens navigationstaster er lavet af guld.

Desuden har den Bluetooth og et kamera på 2 megapixel. Prisen for denne model er 5.000 euro, knap 38.000 kr. Den dyre model hedder Gresso Avantgarde Sol. Den adskiller sig fra den anden model, ved at hele dens tastatur er lavet af guld. Derfor vejer den også en tand mere, nemlig 138 gram. Prisen for denne dyre model er 7.000 euro, knap 53.000 kr.