Smartphone-boom giver Samsung rekordregnskab

Den sydkoreanske elektronikproducent Samsung har rekordstore tal på bundlinjen - smartphone-salget booster overskuddet.

Der er salg i Samsungs smartphones. Her bliver Galaxy S II-modellen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE
På få år er Samsung gået fra at være opkomlingen til at blive verdens største smartphone-producent, og den sydkoreanske koncern tjener store penge på det.

Regnskabet for Samsung Electronics' fjerde kvartal viser et rekordstort overskud, skriver nyhedsbureauet Reuters. Samsung Electronics solgte i fjerde kvartal 35 millioner smartphones, og det var med til at sikre et driftsresultat på 4,5 milliarder dollar (23 milliarder kroner).

Samsung sikrede sig allerede i tredje kvartal titlen som verdens største producent af smartphones, da det overhalede Apples salgstal. Salgsudviklingen ser altså ud til at fortsætte - til trods for at Samsung er relativt ny på smartphone-markedet. Den sydkoreanske elektronikkæmpe begyndte først at sælge smartphones i begyndelsen af 2010.

Det er dog langt fra alt, der er smartphones i kæmpekoncernens elektronikdivision, og Samsung Electronics nyder også godt af, at andre producenter i stigende grad vælger at købe Samsung-indmad til deres elektronik - det være sig alt fra fjernsyn til computere.

Det gælder også smartphones, og det resulterer bl.a. i det paradoksale fænomen, at selskaberne med den ene hånd handler med hinanden og med den anden trækker hinanden i retten i patentkrigen.

Samsung kan også bryste sig af, at være den eneste producent af DRAM-hukommelsesblokkene, der giver overskud, skriver Reuters. Det skyldes angiveligt, at Samsung har investeret stort i topmoderne produktionsudstyr, hvilket bringer selskabet i front i hukommelseskapløbet.

Smartphones er dog blevet Samsung Electronics' største overskudsmaskine, og det er godt nyt for selskabet i en verden, hvor både fjernsyns- og computersalget ventes at komme under pres.

Se også Web-TV: