Smartguy-topchef: Opkøb skal give stordriftsfordele

Onlinetøjforretningen Smartguy har ambitioner om at nå en omsætning på en milliard, og det kræver opkøb.

Direktør Nicolai Kærgaard fra SmartGuy A/S Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smartguy har skabt en platform, hvor der kan høstes stordriftsfordele og drages nytte af eventuelle opkøb i den kommende tid. Målsætningen er så hurtigt som muligt at nå en milliardomsætning, og det er blandt andet i det lys, at selskabets interesse for svenske Brandos, der sælger sko på nettet, skal ses.

Administrerende direktør for Smartguy, Nicolai Kærgaard, ønsker ikke at komme nærmere ind på selve casen Brandos, som Smartguy søndag bekræftede at have lagt et indikativt bud på. Men de underliggende bevæggrunde vil han gerne ind på.

»Det, jeg kan sige, er, at det ikke er nogen hemmelighed, at vi har en opkøbsstrategi. Vi mener, at der er behov for en spiller, der tager en konsoliderende rolle og rydder lidt op i den underskov, der er af spillere inden for fashion online og shoes online. Vi ser det som et segment, der er spændende at blive større i, så man kan udnytte de stordriftsfordele, der er,« fortæller Nicolai Kærgaard.

Smartguy har netop færdigbygget et stort centraleuropæisk distributionscenter, eller lager, i Stettin i Polen, og har ifølge direktøren også en IT-platform, der kan skaleres og understøtte de forretninger, der købes til.

»Vi vil gerne op at omsætte for 1 mia. kr. så hurtigt som muligt, for vi tror, at det er vigtigt at skabe størrelse, ikke mindst af hensyn til logistikken og i forhold til indkøb hos leverandørerne af fashion,« forklarer Nicolai Kærgaard.

Smartguy venter i indeværende regnskabsår at omsætte for 520-545 mio. kr.


 

Ifølge den svenske finansavis Dagens Industri omsætter Brandos for omkring 340 mio. skr. om året og vil dermed repræsentere et pænt skridt på Smartguys vej mod milliarden. Nicolai Kærgaard ønsker dog ikke at kommentere tallene.

»Den specifikke case kan jeg ikke kommentere på endnu, for som du kan se, er der ikke lavet en aftale. Jeg skal love dig for, at lige så snart vi har en endelig aftale, og den kan komme, før end du tror det, så skal vi nok sende en meddelelse ud om det,« siger Nicolai Kærgaard.

Brandos seneste år har været omtumlet. Brandos anmodede i april 2013 om en rekonstruktion og skar i de efterfølgende måneder stort i omkostningerne. Samtidig blev en leverandørgæld på 94 mio. skr. nedskrevet med tre fjerdedele. Tingsretten traf efterfølgende beslutning om at hæve rekonstruktionen, har Dagens Industri tidligere berettet.

Den nye finansielle målsætning for Brandos har været at opnå lønsomhed næste år. Kort inden købstilbuddet fra Smartguy havde Brandos ifølge Dagens Industri bedt investeringsbanken Pareto gennemføre en nyemission på 25 mio. skr.