Smartguy på opkøb i Sverige

Danske Smartguy fortsætter sine ekspansionsplaner med et bud på svenske Brandos, der er blandt de største i Norden inden for salg af sko på nettet.

Direktør Nicolai Kærgaard og SmartGuy fortsætter vokseværket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en kraftig oprustning i bestyrelsen og frisk kapital fra Bestseller gør Smartguy Group nu alvor af sine ekspansionsplaner i udlandet. 

Øjnene er i første omgang faldet på Sverige, hvor Smartguy har budt på Brandos, der er blandt Nordens største, når det kommer til salg af sko på nettet.

Det er netudgaven af den store svenske erhvervsavis Dagens Industri, der har opsnappet buddet, som Smartguy har bekræftet søndag aften. 
 
»SmartGuy Group A/S kan bekræfte, at der er afgivet et indikativt og betinget bud på aktier i Brandos AB den 18. november 2013, og at SmartGuy Group A/S er i dialog med ledelsen i Brandos AB herom,« skriver selskabet i en børsmeddelelse.


 
Ifølge Dagens Industri har Brandos været på jagt efter ny kapital for at kunne tage kampen op mod nethandelsbutikken Zalando, men nu ser det altså i stedet ud til, at Smartguy kan løbe med det hele.

Der oplyses ingen mulige beløb for vokseværket, men Brandos har ifølge Dagens Industri en årlig omsætning på omkring 340 millioner svenske kroner - det svarer til ca. 285 millioner kroner - og havde været på udkig efter ca. 25 millioner svenske kroner i frisk kapital som betaling for en mindre ejerpost i selskabet.

Til sammenligning forventer Smartguy - før opkøb - en omsætning på 520-545 millioner kroner i regnskabsåret 2013/14, der løber til og med juni.

 

Smartguy har for nylig indgået en aftale med Bestseller, der vil skyde 42,5 millioner kroner ind i selskabet til gengæld for en ejerpost på ca. 26 procent. Samtidig er bestyrelsen netop blevet forstærket med den tidligere IC Companys-direktør Niels Mikkelsen og den tidligere Just Eat-direktør Klaus Nyengaard.

Og med det tempo, som Smartguy har på i øjeblikket, går der næppe længe, før der er flere nyheder fra det driftige selskab.