Smart-TV har lemfældig omgang med brugerdata

Tyske forskere påviser, hvordan folks brugernavne og kodeord sendes ukrypteret over internetforbindelsen fra smart-TV-apparater.

De stadig større TV-skærme er oftest koblet på internetforbindelsen, så man kan bruge forskellige apps på dem til f.eks. at leje film. Men disse apps udgør en sikkerhedsrisiko, påviser tyske forskere. Foto: John MacDougall, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MACDOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Smart-TV-apparater har en lemfældig omgang med brugernes data og udgør en sikkerhedsrisiko.

Det konkluderer tyske forskere fra Ruhr-Universitetet i Bochum efter at have set på, hvad der egentlig foregår bag TV-skærmen, når man bruger smart-TV-funktionerne, hvor man kan have apps ganske som på mobiltelefoner og f.eks. tilgå Facebook eller forskellige filmtjenester via internetforbindelsen, som fjernsynet er koblet på.

Resultatet er ikke opløftende. Flere apps overfører brugeroplysninger og kodeord helt ukrypteret over internetforbindelsen, og dermed er de lette angrebsmål for hackere og andre spioner, skriver Neue Zürcher Zeitung.

Værst står det til hos Samsung, som er verdens største TV-producent. Fire af 16 undersøgte apps - heriblandt to af de meget store, nemlig Facebook og Ebay - består ikke en sikkerhedstest, hvor det hos den tyske elektronikproducent Grundig er tre af syv tilfælde. Det lykkedes sågar forskerne at få fingrene i logindoplysningerne på Samsungs såkaldt »Single sign-on«-funktion, altså selve grundadgangsnavn og kodeord. Derved kan en hacker overtage selve ens brugerkonto på både TVet og en eventuelt tilkoblet smartphone eller tavle-PC.

Til sammenligning er der kun en enkelt app, Watchever, på streamingboksen Apple-TV, som sender de personlige oplysninger af sted uden at beskytte dem.

Berlingske dækker IFA på www.b.dk/tech, www.business.dk/digital og i den trykte avis. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).