Småbanker vil ikke fusionere

Den storstilede fusionsbølge i den danske bankverden, som den nye Bankpakke IV skulle bane vej for, kommer næppe til at ske af frivillighedens vej.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er konklusionen efter en rundringning, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget til en række af landets mindre banker, hvoraf nogle ligger blandt de svageste - både på kapitalstyrke og på afhængighed af de statsgarantier, som udløber i 2012 og 2013.

»Den nye bankpakke ændrer ingenting. Bestyrelsen har som mål at kunne fortsætte som selvstændig lokalbank. Vi ønsker ikke at indgå i fusioner for fusionernes skyld,« siger Per Munck fra Skjern Bank til Jyllands-Posten.

Heller ikke Sparekassen Lolland, der ellers for nylig har købt Eik Bank, har planer om frivilligt at indgå i fusioner pga. Bankpakke IV.


»Nej, fusioner står ikke først på ønskesedlen,« siger direktør for Sparekassen Lolland, Lynge Thang Jørgensen.

I Aarhus Lokalbank, der er en af landets mest pressede banker, ser direktør Vagn Thorsager ikke en fusion som en løsning på bankens udfordringer her og nu:

»Om vi vil lade os købe? Det vil jeg overlade til bestyrelsen at kommentere på, men umiddelbart står det ikke på agendaen,« siger Aarhus Lokalbank-direktøren til Jyllands-Posten.