Småbanker spinder guld på de stores filiallukninger

I 2013 kaprede de mindre banker 71.000 flere kunder end nogensinde før, mens storbankerne Danske bank og Nordea har lukket hver anden filial siden 2008 blandt andet i yderliggende, men lukrative områder.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mindre og lokale pengeinstitutter fik i 2013 71.000 nye kunder. Det er flere end nogensinde før, og kædes sammen med de massive filiallukninger blandt de store banker. Siden 2008 har Danske Bank og Nordea lukket hver anden filial, så de nu har 342 tilbage.

Det skriver Jyllands-Posten.

I Djurslands Bank fortæller bankdirektør Ole Selch Bak, at det er masser af gode kunder blandt de 71.000.

»Vi sidder med hænderne oppe over hovedet, for 2013 har været et rekordår for nettotilgangen af kunder, og der er tale om gode privatkunder og mindre, og mellemstore virksomheder,« siger bankdirektør Ole Selch Bak, Djurslands Bank, som har fem filialer i Aarhus og ni på Djursland.


 
 I Jyske Bank har man besluttet at holde igen med filiallukningerne for at udnytte de huller i markedet, som opstår, Danske Bank og Nordea forlader et område.

 

 Blandt andet er Jyske Bank nu det eneste pengeinstitut på Samsø, efter at Danske Bank lukkede ned dér i december sidste år. Og det er en god forretning, understreger ordførende direktør, Anders Dam.

»Den kapital, vi binder på samsø, giver cirka 11 procent i afkast. Vi ser det samme billede på Lolland- Falster og Mors. Vi kan sagtens få en god forrentning ud af at drive bank i landets yderområder,« siger han til Jyllands-Posten.

Filialen på Samsø har 300 kunder, 10 ansatte og et indlånsoverskud på 116 millioner kroner.