Småaktionærer til kamp mod de stores bølleadfærd

Det har ikke altid været et nemt liv i bunden af aktiemarkedet som småaktionær, men flere peger nu på, at det er blevet endnu sværere med store aktionærer, der i højere grad presser både regler og moral til det yderste i kampen om kontrol med selskaberne.

Flere peger på, at det er blevet sværere at være småaktionær, med store aktionærer, der i højere grad presser både regler og moral til det yderste i kampen om kontrol med selskaberne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hank Chung

Blandt andet sager om Topsil og Mols-Linien bliver nævnt. Det skriver Børsen.

"Vi føler simpelthen, vi er blevet kørt over her". Sådan lyder det, når Thomas Grønlund Nielsen, der er mindre aktionær i Topsil, skal beskrive sin oplevelse ved salget af Topsil, som for nyligt blev trumfet igennem af selskabets bestyrelse og en række store aktionærer.

Thomas Grønlund Nielsen står langt fra alene med sin utilfredshed af forløbet, og en række aktionærer er nu gået sammen og har fået gennemtrumfet en ekstraordinær generalforsamling, der dog næppe får sat gang i småaktionærernes ønske om en budkrig.

Forløbet i Topsil minder til forveksling om sagen med Mols-Linien sidste sommer, hvor kapitalfonden Polaris forsøgte at afnotere selskabet uden at have de fornødne 90 pct. af aktierne.

Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, forstår småaktionærernes frustrationer og kalder begge sager dybt kritisable, ligesom han mener, de kan være ødelæggende for den generelle danske aktiekultur.