Småaktionærer i Mols-Linien har stor opbakning mod kapitalfond

Tilslutningen til de småaktionærer i Mols-Linien, der forsøger at blokere for et salg til kapitalfonden Polaris og en deraf følgende afnotering, vokser fortsat støt, og derfor er sammenslutningen fortrøstningsfuld i forhold til at nå de minimum 10 pct. af aktiekapitalen, der skal til for at kunne blokere en tvangsindløsning og en afnotering af rederiet.

Thomas Tang er aktionær i Mols-Linien Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen

Status mandag, hvor der er godt tre uger til udløbet af købstilbuddet fra Polaris, som lyder på 34 kr. per aktie, er, at sammenslutningen er "over 5 pct." af den samlede aktiekapital.

Og det er der stor tilfredshed med hos gruppen af småaktionærer, der i slutningen af sidste uge gjorde sin tilstedeværelse endnu mere synlig gennem oprettelse af en hjemmeside, der ifølge gruppen selv skal gøre henvendelse lettere.

- Vi har været ude i offentligheden i godt en uge, og det er nu to uger siden, at vi fik en indikation på, at der ville komme et købstilbud, så at vi allerede er oppe på godt 5 pct., synes vi, er et godt tegn. Vi har nu lavet en hjemmeside, og det regner vi med vil sikre en fortsat større tilstrømning, siger Thomas Tang, der er talsmand for sammenslutningen, til Ritzau Finans.

Polaris sidder allerede på knap 30 pct. efter et storindkøb af aktier i Mols-Linien, og kapitalfonden har fået tilsagn fra en række større aktionærer om, at de vil sælge deres aktier, så kapitalfonden kan komme op på godt 76 pct.

Og modstanden fra de mindre aktionærer handler på ingen måde om at sparke Polaris helt ud af Mols-Linien - aktionærerne er tværtimod tilfredse med at have fået kapitalfonden ind som storaktionær, men de har stærk modstand mod at sælge deres aktier og afnotere selskabet, fordi prisen på 34 kr. ifølge dem er for lav.

Polaris har tilsagn om køb af 76,19 pct. af aktierne i Mols-Linien, og dermed er der små 24 pct. af aktierne, som er "frie". Og det faktum gør småaktionærerne meget fortrøstningsfulde.

- Det ville være helt uhørt, hvis vi kunne repræsentere alle de aktionærer, der har tænkt sig at sige nej. Opnår vi for eksempel en organiseringsgrad på 50 pct., det vil sige, at 50 pct. af de aktionærer, der har tænkt sig at stemme nej, har meldt sig under vores faner, så kan vi allerede nu blokere for tvangsindløsningen, så jeg er meget positiv, siger Thomas Tang.

Han hæfter sig desuden endnu engang ved, at kursen på Mols-Linien fortsat befinder sig et stykke over 34 kr. - og i øvrigt har gjort det, siden tilbudsdokumentet blev offentliggjort den 10. juli.

- Det er et ret stærkt signal fra aktiemarkedet om, at 34 kr. per aktie er for billigt, siger Thomas Tang.

Tilbudsperioden fra Polaris udløber officielt den 12. august klokken 16.00, så der er endnu godt tre uger til at samle større tilslutning for Mols-Liniens småaktionærer.

Mandag formiddag stiger aktien i Mols-Linien med 0,8 pct. til 38 kr.