Småaktionærer: El-konge skal have en større check frem

Rygterne svirer om et muligt et bud på Mols-Linien fra stifteren af Danske Commodities, Henrik Lind. Han vil efter sigende byde 40 kroner per aktie, men det er slet ikke noget for oprørsgruppen af småaktionærer.

Thomas Tang er aktionær i Mols-Linien Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spillet om ejerskabet af Mols-Linien fortsætter. I ugesvis har en gruppe af oprørske småaktionærer forsøgt at samle styrke nok til at blokere for kapitalfonden Polaris' bud på Mols-Linien på 34 kroner per aktie, men Jyllands-Posten erfarede sent i går aftes, at rigmanden og stifteren af Danske Commodities, Henrik Lind, overvejer at er bud på 40 kroner per aktie.

Det er dog ikke nok til at slå oprøret blandt småaktionærerne ned, fortæller talsmand for gruppen, Thomas Tang, til Business.dk

»Vi mener stadig, at 40 kroner er for lavt. Vi har taget kontakt ud til småaktionærerne, og vi har opdateret dem om, hvad vi kan læse, og vi har allerede fået mange tilbagemeldinger om, at vi skal fortsætte kampen,« siger han.

Tilslutningen til gruppen har rundet fem procent. Thomas Tang fortæller, at man stadig for mange medlemmer hver dag, men at man endnu ikke har rundet de magiske 10 procent, der kan blokere for en tvangsindløsning af Mols-Liniens aktier.

Der er ikke noget formaliseret samarbejde mellem småaktionærerne ud over modviljen mod Polaris' tilbud. Thomas Tang mener som ovenfor nævnt også, at 40 kroner per aktie er for lavt. Alt for lavt.

»Hvis man regner på 2016 indtjening, og prøver at gøre det uden at være optimistisk eller pessimistisk, så får vi et niveau på 60-70 kroner på aktie, og det er selvfølgelig baseret på den fremtidige indtjening, som ledelsen har meldt ud,« siger oprørsgruppens talsmand.

Polaris' bud på 34 kroner per aktie udgjorde en præmie på over 40 procent i forhold til 1. januar i år, men kun en præmie på 4,6 procent i forhold til lukkekursen dagen inden tilbuddet blev fremsat.

Mols Linien stiger fra morgenen to procent, og kursen ligger lige under de 40 kroner per aktie.

Berlingske har været i kontakt med Henrik Lind vedrørende det mulige købstilbud, men han oplyser, at han som vanligt ikke kommenterer på rygter.