Små plusser i vente med banker Boeing i fokus

Der indikeres små stigninger fra start, når de amerikanske aktiebørser åbner klokken 15:30 dansk tid. De respektive futures-indeks ligger med små stigninger på knap 0,2 pct., og de største europæiske aktiebørser har generelt slået en munter tone an i mandagens handel.

Foto: DAVID MCNEW. Boeing-koncernen, der har kæmpet en brav kamp for at få markedsmæssig medvind til sin nye Dreamliner-flytype, faldt fredag gevaldigt på nyheden om endnu en brand i det store fly - denne gang hos et Ethiopian Airlines-fly, der holdt parkeret i Londons Heathrow-lufthavn.
Læs mere
Fold sammen

Dow Jones-futures ligger med en stigning på 0,18 pct., mens S&P 500-indekset ligger med en stigning på 0,17 pct. i futureshandelen inden åbning. Nasdaq-futures handles 0,19 pct. op.

Boeing-koncernen, der har kæmpet en brav kamp for at få markedsmæssig medvind til sin nye Dreamliner-flytype, faldt fredag gevaldigt på nyheden om endnu en brand i det store fly - denne gang hos et Ethiopian Airlines-fly, der holdt parkeret i Londons Heathrow-lufthavn.

Tidligere har Boeing haft problemer med et batteri i flyet, der er stukket i brand, og med fredagens brand i Heathrow blussede frygten op igen. Ikke desto mindre har weekendens undersøgelser vist, at det ikke var batteriet, der var årsagen til branden.

Boeing-aktien ligger 1,4 pct. i plus i mandagens formarked efter at være styrtdykket med 4,7 pct. i fredagens handel - første gang i syv handelsdage, at aktien lukkede i negativt terræn.

Den amerikanske gigantbank Citigroup er desuden kommet med regnskab mandag inden amerikansk børsåbningstid, og det så en smule bedre ud, end analytikerne havde ventet.

Citigroup, der målt på aktiver er USA's tredjestørste bank, leverede en justeret omsætning på 20,0 mia. dollar mod ventet 19,76 mia. dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

På bundlinjen blev det overført til et justeret overskud per aktie på 1,25 dollar - et stykke over analytikernes forventninger om 1,18 dollar.

Citigroup-aktien ligger med en stigning på 1,6 pct. i formarkedet.

Konkurrenterne stiger også en smule i formarkedet - Goldman Sachs stiger 0,6 pct. i formarkedet, det samme gør Bank of America. JPMorgan Chase stiger 0,7 pct. i formarkedets handel - præcis som Morgan Stanley.

/ritzau/FINANS