Små og mellemstore selskaber viser vej i hårdt marked

I tredje kvartal er det blevet demonstreret mere overbevisende end hidtil siden finanskrisen: De små og mellemstore virksomheder kan stadig skabe overbevisende turnarounds, vækst og indtjening, også selv om de driver deres forretning i modne brancher er udsat for hård konkurrence.

Tredje kvartalstallene demonstrerer, at blandt andre Mols-Linien på overbevisende vis har gennemført deres turnaround-projekter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser Økonomisk Ugebrev Finans' analyse af tredje kvartalsregnskaberne for en stribe børsnoterede små og mellemstore virksomheder.

- Tredje kvartalstallene demonstrerer, at Skako og Mols-Linien på overbevisende vis har gennemført deres turnaround-projekter, og Brdr. Hartmann er foreløbig bedre end mange større virksomheder og kan skabe værdi ud af et - i forhold til koncernen - stort opkøb, skriver ugebrevet, der også noterer sig, at MT Højgaard og IC Group foreløbig ser ud til at have held med at fokusere og målrette forretningen mod mere lukrative aktiviteter.

Der er dog også selskaber i gruppen, der fortsat kæmper med at komme ud af et dødvande, og en hel del virksomheder, som endda i løbet af det seneste år er ramt ekstra af de faldende energi- og råvarepriser.

Analysen viser også, at frasalg og fokusering giver god resultateffekt.

- Flere af de små og mellemstore selskaber på børsen har med succes opgivet aktiviteter og omsætning for at koncentrere sig om de bedste og mest lønsomme forretninger, skriver ugebrevet og ser IC Group som et eksempel på det.

Effektiviseringsbølgen fortsætter, og det er virksomheder som Bang & Olufsen, Greentech, Glunz & Jensen samt SP Group eksempler på.

- De fortsætter deres arbejde med at skære i omkostningerne - i nogle tilfælde i et hårdt og endnu uafgjort kapløb med stigende omkostninger og/eller vigende omsætning.

Analysen viser også, at flere selskaber i gruppen påvirkes negativt af faldende energi- og råvarepriser, enten direkte eller indirekte. Det gælder Greentech, Roblon, SP Group og Skako.