Små landbrug fastholder EU-støtte

Regeringen og alle Folketingets partier er blevet enige om ikke at hæve hektargrænsen for støtte i EUs landbrugsreform.

Regeringen og alle Folketingets partier er blevet enige om ikke at hæve hektargrænsen for støtte i EUs landbrugsreform. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landmænd med mindre end fem hektar jord kan også fremover søge landbrugsstøtte. Det er regeringen og resten af Folketingets partier blevet enige om, oplyser Fødevareministeriet.

NaturErhverv under Fødevareministeriet havde ellers tidligere meldt ud, at man som led i implementeringen af EUs landbrugsreform ville flytte den nedre grænse for at kunne søge støtte fra to til fem hektar. Begrundelsen for at ændre hektargrænsen var et krav om at målrette støtten til det erhvervsmæssige landbrug, hvilket ville have berørt mange små landbrug og deltidslandbrug.

Men nu har et enigt Folketing altså besluttet, at hektargrænsen for støtte fortsat vil være på to hektar fra 1. januar 2015. Samtidig gøres det lettere for små landbrug at søge økologistøtte under landdistriktsprogrammet. Her sættes grænsen nu til 0,3 hektar.

Det er en beslutning, der glæder fødevareminister Dan Jørgensen (S).

»Vi har fundet en god løsning, som jeg er sikker på, at små danske landbrug og økologiske bedrifter er rigtigt glade for. De små producenter er vigtige for lokalsamfundene, og derfor er jeg glad for den løsning, vi har fundet,« siger han i en pressemeddelelse.

Foruden disse ændringer gennemføres landbrugsreformen, som regeringen har foreslået.