Små iPods bryder i brand

Det japanske handelsministerium griber nu fat i kraven på Apple og forlanger en redegørelse, efter flere af de små musikafspillere kaldet iPod Nano’er er brudt i brand – af sig selv. Apple aner ikke, hvad japanerne taler om.

Foto: MONICA M. DAVEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis alt skal være ret, og står det til det japanske handelsministerium, så skal de små musikafspillere iPod Nano muligvis udstyres med et lille advarselsklistermærke: Pas på. Brandfare. 

Siden 2008 har seks iPod Nano-brugere rapporteret ind til ministeriet, at deres lille Apple-afspiller er brudt i brand, mens den har siddet i opladeren. Yderligere 21 japanere har skrevet ind, at deres iPod Nano overophedede under opladning og udviklede røg. 

Japan kræver redegørelse 

Nu kræver Japans handelsministerium ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, at Apple kommer med en redegørelse senest den 4. august: Hvad vil den ellers så populære it-darling gøre for at undgå flere brandudbrud, spørger ministeriet? 

En Apple-talskvinde fra Hong Kong undrer sig og fortæller til Bloomberg, at hun hverken har hørt om den potentielle brandfare eller handelsministeriets henvendelse, som ellers blev offentliggjort i går.

Det er sket før

Det er ikke første gang, at der er fokus på selvantændende iPod Nano'er. 

Tilbage i 2007, da den lille MP3-afspiller entrerede markedet, gik der ild i en amerikansk mands bukser. I lommen lå en iPod Nano og et stykke papir, og amerikanske medier kan fortælle om flere andre episoder, hvor Apple-produktet er brudt i brand. Men ingen af gangene har Apple villet forholde sig til problemet.