Små investorer tiltrækkes af Hellerup Finans

En gennemgang af investorerne i Hellerup Finans’ solprojekter tegner en profil af det omstridte investeringsselskabs kunder.

Berlingske har gennemgået regnskaberne for de syv solcelleselskaber Solar Energy Company I-VI samt i Venere Invest, som alle er blevet udbudt af Hellerup Finans. Samlet har Hellerup Finans nedskrevet for mere end 100 millioner kroner i de syv selskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søborg, Skjern og Vejle. Hellerup Finans’ investorer kommer fra hele landet og er en blanding af mindre, selvstændige erhvervsdrivende og private investorer, som prøver lykken med investeringer i solprojekter udbudt af det omstridte investeringsselskab.

Berlingske har gennemgået regnskaberne for de syv solcelleselskaber Solar Energy Company I-VI samt i Venere Invest, som alle er blevet udbudt af Hellerup Finans. Samlet har Hellerup Finans nedskrevet for mere end 100 millioner kroner i de syv selskaber.

Investormassen spænder vidt fra stud. scient. Jens Lind fra København, Helle og Peter Skjellerup Schultz-Jensen, indehavere af Søborg El nord for København over Viborg-erhvervsmanden Niels Heuer til Ole Sørensen fra Grenaa og Vingsted Hotel og Konferencecenter ved Vejle.

Mette Ravn har været administrerende direktør for Vingsted Hotel og Konferencenter i fire år, og investeringen i Solar Energy Company I er foretaget, før Mette Ravn tiltrådte som direktør.

»Vi har investeret 2,5 millioner kroner, og afkastet har langtfra været tilfredsstillende. Det er ærgerligt. Jeg ved ikke, hvorfor investeringen blev foretaget, men dengang talte man jo meget om grøn energi og solceller. Jeg havde dog hellere set, at vi havde solceller på taget her i Vingsted end den investering i Italien,« siger Mette Ravn.

Solar Energy Company I har nedskrevet for 10,6 millioner kroner i 2014.

»Det er den eneste investering, som vi har. Ellers er vi mest et hotel og konferencecenter, og det har bestemt ikke givet os blod på tanden i forhold til at lave nye af den slags investeringer. Vi holder os til at drive hotel,« siger hun.

Reglerne blev ændret

Andre investorer hos Hellerup Finans er eksempelvis stud. scient. Niels Lind. Han har skudt penge i Solar Energy Company III, som har nedskrevet små fire mio. kr. samt i to andre projekter, som ikke er relateret til Hellerup Finans, herunder Vindinvest Aps. Gårdejer Søren Peter Ingvartsen fra Gredstedbro nord for Ribe har gennem sit selskab SPI Invest investeret i to Solar Energy Company-selskaber. SPI Invest bogførte et underskud på knap halvanden mio. kr. på i 2014.

Søren Rasmussen fra København har investeret i to af Hellerup Finans’ selskaber via sit selskab Exekias, nemlig Solar Energy Company III og ejendomsselskabet German Property Company. Han mener ikke, at der er noget at komme efter hos Hellerup Finans:

»Problemet er jo, at Italien ændrede reglerne,« siger han.

Søren Rasmussen er også investor i Obton Solenergi Don Benito, som udbydes af Aarhus-firmaet Obton A/S. Dette solprojekt nedskrev 23,5 mio. kr. i 2013 på grund af ændringer i afregningspriserne i Spanien.