Små banker dumper i forebyggelse af hvidvask

Finanstilsynet konkluderer, at der er påfaldende få henvendelser om hvidvask fra små banker i modsætning til store banker

I en endnu ikke færdiggjort undersøgelse kan Finanstilsynet allerede konkludere, at der er påfaldende få henvendelser om hvidvask fra små banker i modsætning til store banker, der underretter om langt flere tilfælde end tidligere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carl Redhead
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanstilsynet dumper en række små, danske banker, der ikke i tilstrækkeligt omfang underretter bagmandspolitiet i sager om hvidvask. Derimod meldes der om massiv fremgang hos de store banker.

Det skriver Børsen.

I en endnu ikke færdiggjort undersøgelse kan Finanstilsynet allerede konkludere, at der er påfaldende få henvendelser om hvidvask fra små banker i modsætning til store banker, der underretter om langt flere tilfælde end tidligere.

- Der er mellemstore og mindre banker , der enten ikke foretager nogen eller kun en enkelt eller ganske få indberetninger om året, og det er ikke godt nok, konkluderer Michael Landberg, chefkonsulent i Finanstilsynet.

Astrid Thomas, chefjurist hos brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter Lopi, ønsker ikke at kommentere undersøgelsen, da den ikke er færdig eller offentliggjort, men fastholder, at samfundet har en fælles opgave i at bekæmpe hvidvask.

Professor i strafferet Lars Bo Langsted finder også undersøgelsens resultater påfaldende.

- Selvom der er forskel på bankers størrelser og kundesammensætning, er det påfaldende, hvis der er voldsom stor forskel i antallet af underretninger, og det skal da undersøges, fastslår Lars Bo Langsted over for Børsen.