Slut med YouTube på Sony-TV

50 Bravia-fjernsyn mister fra 30. september muligheden for at se YouTube på den indbyggede app.

Foto: KIMIMASA MAYAMA. YouTube forsvinder fra 50 af Sonys Bravia-TV-modeller med udgangen af september. Arkivfoto: Kimimasa Mayama, EPA/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

30. september er det slut med at se YouTube-videoer, hvis man har et Sony Bravia-TV fra 2012.

50 TV-modeller vil da ikke længere kunne vise filmklip fra den Google-ejede tjeneste gennem den app, som ligger på smart-TVet. YouTube har nemlig ændret den måde, som YouTube viser filmene på. Derfor fjerner Sony YouTube-appen fra Bravia TV-serien sidst på måneden, skriver britiske BBC.

Der har allerede været rapporter om problemer med fejlbeskeder og fastfrosne billeder på Sony-TV. Det menes at skyldes, at Google nu krypterer alle forbindelser til YouTube. Det kræver, at det udstyr, som man ser filmene på, har tilstrækkelig med regnekraft til selv at kunne afkode datastrømmen, og så kraftig er hjernen i Sony-TV-apparaterne ikke.

Brug en boks eller trådløs forbindelse i stedet

Problemet rammer Bravia-TV-apparater fra 20 til 89 tommer.

I stedet for de indbyggede apps, som producenten af fladskærmen normalt har hånds- og halsret over, kan man bruge en løs TV-boks som Apple-TV, der kobles til fjernsynet og har apps liggende på selve boksen uden om fjernsynet. En anden mulighed er Googles Chromecast, hvor man trådløst sender skærmbilledet fra en PC, tavle-PC eller mobiltelefon til fjernsynet. I begge tilfælde fungerer fjernsynet blot som en stor skærm, der viser det input, som kommer fra det tilkoblede udstyr.

I marts i år forsvandt den nu Microsoft-ejede internettelefontjeneste Skype fra mange smart-TV-apparater, efter at Microsoft besluttede ikke at ville udvikle Skype videre til TV.